Документ 1591-2004-п, чинний, поточна редакція — Редакція від 29.03.2016, підстава 211-2016-п


__________
Примітки:


1. До набору продуктів не включені сіль, дріжджі, спеції, що видаються згідно із затвердженими рецептурами.

2. За нормами для дітей віком від 6 до 10 років забезпечуються безоплатним одноразовим харчуванням учні 1-4 класів та учні, які відвідують групи продовженого дня.

3. За нормами для дітей відповідного віку забезпечуються безоплатним харчуванням діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти з малозабезпечених сімей згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2002 р. № 856.




Додаток 8
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591
(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 6 серпня 2014 р. № 353)

НОРМИ
заміни продуктів за енергоцінністю

Найменування продукту

Вага, кілограмів брутто

Продукт-замінник

Вага, кілограмів брутто

Примітка

Масло вершкове

1

олія

0,73



масло вершкове топлене

0,8


Олія

1

олія (соняшникова, кукурудзяна)

1


Молоко коров’яче пастеризоване

1

молоко коров’яче сухе

0,11



вершки сухі

0,12



молоко згущене стерилізоване

0,46



молоко згущене з цукром

0,39



вершки згущені з цукром

0,35



кисломолочні продукти (наприклад, кефір)

1



сир кисломолочний напівжирний

0,2



сир твердий

0,11


Хліб житній

1

хліб пшеничний

0,66



борошно пшеничне

0,46


Хліб пшеничний

1

хліб житній

1,5



борошно пшеничне

0,7



сухарі (з борошна першого сорту)

0,75


Чай чорний

1

чай чорний плитковий

1




чай зелений

1


Картопля (30 відсотків відходів)

1

пюре картопляне сухе

0,25



капуста білокачанна

1,11



капуста цвітна

0,8




квасоля, горох свіжі

0,52


Бобові (зерно)

1

горох, квасоля свіжі

4,2



кукурудза консервована

4,44



горошок зелений консервований

6,6


Морква (буряк) свіжа

1

морква (буряк) для гарніру (консерви)

1,4


Томати свіжі

1

томати консервовані

1,04



томатний сік

1,14



томатне пюре (вміст сухих речовин - 12 відсотків)

0,42


Капуста свіжа

1

капуста білокачанна квашена

1,15



капуста білокачанна рання

1



капуста цвітна

1



капуста брюссельська

1,3


Цибуля-порей

1

цибуля свіжа зелена

0,95


Огірки (томати) солені

1

огірки (томати) консервовані

1,64


Томатне пюре (вміст сухих речовин - 12 відсотків)

1

сік томатний натуральний

2,66



томатне пюре (вміст сухих речовин - 20 відсотків)

0,66



томати свіжі

2,38


Яблука свіжі

1

яблука консервовані

0,41



сік яблучний

0,92



сік сливовий

0,53



сік виноградний

0,65



інші соки плодові натуральні

0,9



яблука сушені

0,2



сливи сушені

0,2



абрикоси сушені

0,17



родзинки

0,15



фрукти (ягоди) свіжі (груші, айва, персики, сливи, черешні, вишні, абрикоси, банани)

1



виноград

0,8



компоти консервовані

0,5


Яблука сушені

1

яблука свіжі

5



груші сушені

1



фрукти, ягоди сушені (курага, чорнослив, урюк, родзинки)

0,5


Дріжджі хлібопекарські

1

дріжджі хлібопекарські сухі

0,3


Кури патрані (I категорії)

1

яловичина, свинина

1



кури напівпатрані (I категорії)

1,34



курчата патрані

1



курчата напівпатрані

1,5



стегенця курячі

0,8



філе куряче

0,6



консерви з курятини

0,75

за медичними показаннями

М’ясо (яловичина, свинина нежирна)


печінка

1



серце

1,77



м’ясо птиці патраної (I категорії)

1



ковбаса варена

0,8



консерви м’ясні (у тому числі з курятини)

0,75

за медичними показаннями


риба

1,15



сир кисломолочний напівжирний

1,2


Риба (охолоджена, морожена)

1

оселедець солений із головою

1



рибне філе

0,7



консерви рибні

0,8

за медичними показаннями


яловичина

0,87



яйце

0,9


Яйця, штук

1

сир кисломолочний напівжирний

0,031



яловичина

0,1



молоко

0,18



сир твердий

0,02




вгору