Документ 353-2014-п, чинний, поточна редакція — Прийняття від 06.08.2014
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 01.01.2015. Подивитися в історії? )

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 6 серпня 2014 р. № 353
Київ

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591 “Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах” (Офіційний вісник України, 2004 р., № 47, ст. 3107; 2012 р., № 60, ст. 2437) зміни, що додаються.

2. Ця постанова набирає чинності з 1 січня 2015 року.

Прем'єр-міністр України

А.ЯЦЕНЮК

Інд.70





ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 6 серпня 2014 р. № 353

ЗМІНИ,
що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591

1. У назві та тексті постанови слова “оздоровчих закладах” замінити словами “дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”.

2. Абзац сьомий підпункту 1 пункту 1 викласти у такій редакції:

“дитячих закладах оздоровлення та відпочинку згідно з додатком 6”.

3. У пункті 3 слова “Міністерству освіти і науки, молоді та спорту” замінити словами “Міністерству освіти і науки”.

4. У пункті 4 слова “Міністерством освіти і науки, молоді та спорту” замінити словами “Міністерством освіти і науки”.

5. Додатки 6 і 8 до постанови викласти в такій редакції:


“Додаток 6
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591
(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 6 серпня 2014 р. № 353)

НОРМИ
харчування у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку

(денна норма на одну дитину, грамів/ккал)

Найменування продукту

Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку

праці та відпочинку,наметові містечка

позаміські (стаціонарні), дитячі центри

санаторного типу

табір з денним перебу-ванням

діти віком 12-17 років включно

діти віком до 10 років включно

діти віком 11-17 років включно

діти віком до 10 років включно

діти віком 11-17 років включно

діти віком 8-14 років включно

Хліб житній

150/393

100/254

125/308

125/308

125/308

40/131

Хліб пшеничний

200/521

125/380

150/395

200/521

200/521

90/234

Борошно пшеничне

70/164

50/158

50/158

30/101

40/172

10/33

Крохмаль*

4/15

4/15

4/15

4/15

4/15

3/10

Крупи, бобові, макаронні вироби

140/360

65/221

85/372

65/221

85/372

32/120

Картопля

400/233

320/181

400/233

320/181

400/233

180/132

Овочі різні

420/24

350/20

450/27

350/20

450/50

210/22

Фрукти свіжі

250/105

250/105

250/105

300/326

450/468

50/21

Соки

200/84

200/84

200/84

200/84

200/84

50/21

Фрукти сушені*

20/51

15/46

15/46

10/56

10/56

10/28

Кондитерські вироби

50/173

50/173

50/173

50/195

50/195

10/46

Цукор

60/217

40/176

60/217

50/185

60/217

35/147

Мед, медопродукти*

4/13

4/13

4/13

5/16

5/16

2/6

Масло вершкове

40/237

45/320

50/367

45/320

50/367

20/148

Олія

20/160

18/156

20/160

15/144

20/160

8/70

Сало*

7/30

5/21

9/38

5/21

5/21


Яйця, штук

1/64

1/64

1/64

1/64

1/64


Молоко, кисломолочні продукти

500/230

500/230

500/230

500/230

500/230

250/147

Сир кисломолочний

50/71

40/57

40/57

60/86

60/86

25/37

Сир твердий

20/58

15/47

15/47

10/30

10/30

5/15

Сметана*

25/71

15/57

15/57

15/57

15/57

10/28

М’ясо, птиця

220/380

160/320

200/360

200/360

220/380

80/182

М’ясо-ковбасні вироби

40/150

20/120

20/120

20/120

20/120


Риба, рибопродукти*

60/30

55/28

65/33

60/30

70/35

30/15

Кава злакова*

3,5/0

1,5/0

1,5/0

2,5/0

2,5/0

1/0

Какао*

1/6

1/6

1/6

1/6

1/6


Чай

1,5/0

0,5/0

0,5/0

0,5/0

0,5/0

0,1/0

Сіль, сіль йодована

10/0

10/0

10/0

10/0

10/0

8/0

Дріжджі

2/0

2/0

2/0

2/0

2/0


Лавровий лист

0,01/0

0,01/0

0,01/0

0,01/0

0,01/0

0,01/0

Кислота лимонна

0,05/0

0,05/0

0,05/0

0,05/0

0,05/0

0,05/0

Хімічний склад







Білки

144

113

125

123

129

58

у тому числі тваринні

72

39

68

82

82

35

Жири

131

113

119

115

115

57

у тому числі рослинні

25

15

23

20

20

8

Вуглеводи

540

418

487

417

434

212

Енергоцінність, ккал

3840

3252

3685

3697

4263

1593

__________
Примітка.

1. Зірочкою (*) позначаються продукти, які споживаються кілька разів на тиждень. Наприклад, денна норма риби - 60 грамів на дитину використовується в меню три рази на тиждень.
Розрахунок проводиться таким чином: (60 х 7) : 3 = 420 : 3 = 140 грамів.

2. Продукти щоденного споживання (молоко, хліб, масло вершкове) використовуються у межах денної норми ± 5 відсотків.

3. Показники калорійності харчових продуктів є середніми і можуть змінюватися залежно від виду, сорту продукту, способу обробки, технології приготування чи рецептури страви тощо.”;



вгору